Meditatief Boogschieten - Methode

Foto van Lieven Ostyn die een vrouwelijke boogschutter begeleidt
"Op een tijdloos moment
raak je de roos
én je kern
tegelijk"
Lieven

Methode

Een unieke methode

Lieven Ostyn heeft een vorm van boogschieten ontworpen waarin de boogschut(s)ter:

Hij ziet dit als een bescheiden bijdrage aan de heroriëntatie van onze maatschappij in crisis, een crisis die te wijten is aan een té competitieve en té resultaatgerichte instelling waardoor mensen hun levensvreugde en het contact met hun essentie verliezen.

Welke stijl?

Het is dus geen westers competitief noch -recreatief boogschieten. Het resultaat is ondergeschikt aan de ervaring van harmonie, spontaniteit en verbondenheid.

Er is voor dit soort boogschieten geen speciale kracht noch vaardigheid nodig. Daardoor is de workshop ook toegankelijk voor mensen die kwetsbaarder zijn. Ervaring met boogschieten of meditatie is niet vereist. Een bereidheid tot verstilling en tot zelfonderzoek zijn wél aan te bevelen.

Alhoewel dit boogschieten geïnspireerd is door zen is het echter geen kyudo, een strenge Japanse discipline die een jarenlange training vereist onder leiding van een meester.

Groot voordeel voor de organisatie van een workshop is dat het boogschieten gebeurt in een binnenruimte van 10m x 10m. Deze oppervlakte volstaat voor een groep van maximaal 10 deelnemers. Als het weer het toelaat kunnen we ook in de natuur oefenen.

Terug naar menu